Mainos
Mainos

KTM julkisti ydinvoimalahankkeen mielipiteet

Kauppa-ja teollisuusministeriö on julkistanut uuteen ydinvoimalahankkeeseen liittyvät kannanotot ja mielipiteet. Teollisuuden Voima jätti uutta ydinvoimalaitosyksikön rakentamista koskevan periaatepäätöshakemuksen 15. marraskuuta 2000. Osana ydinenergialain mukaista käsittelyprosessia kauppa- ja teollisuusministeriö keräsi kansalaisilta ja järjestöiltä mielipiteitä tästä hankkeesta.

Virallisten kuulutuksien lisäksi hakemuksen käsittelyn vireilläolosta ilmoitettiin kirjeitse lähes 50 kansalaisjärjestölle. Kirjallisia mielipiteitä saapui noin 100, minkä lisäksi julkisissa kuulemistilaisuuksissa Eurajoella ja Loviisassa mielipiteitä esitettiin suullisesti yhteensä 17. Mielipiteet sekä ministeriön pyytämät lausunnot (yhteensä 44) ovat luettavissa KTM:n kotisivuilla osoitteessa http://www.vn.fi/ktm/ydinvoimala/ .

Valtioneuvoston päätöksentekoa varten KTM laatii lausunnoista ja mielipiteistä yhteenvedot. Yhteenvetoihin kerätään näkökohdat, jotka mielipiteiden esittäjät ja lausunnonantajat ovat katsoneet oleellisiksi valtioneuvoston päätöksentekoa varten. Lisäksi ministeriö laatii ydinenergialain vaatiman selvityksen uuden ydinvoimayksikön merkityksestä maan energiahuoltoon sekä katsauksen ydinjätehuollon menetelmiin ja niiden soveltuvuuteen.

Ydinenergialain mukaan valtioneuvosto voi tehdä periaatepäätöshakemuksesta päätöksen vain jos laitoksen ehdotetun sijoituspaikkakunnan kunnanvaltuusto hyväksyy laitoksen rakentamisen kunnan alueelle. Eurajoen kunnanvaltuusto ja Loviisan kaupunginvaltuusto ovat omalta osaltaan hyväksyneet laitoksen rakentamisen kuntansa alueelle. Hakemuksen käsittelyä jatketaan KTM:ssä siten, että valtioneuvosto voisi ottaa hakemuksen päätettäväkseen kesäkuun aikana. Mikäli valtioneuvosto pitää TVO:n hanketta yhteiskunnan kokonaisedun mukaisena, viedään päätös viipymättä eduskunnan tarkastettavaksi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme