Mainos
Mainos

KTM nopeuttaisi siirtymistä työelämään

Kauppa- ja teollisuusministeriön mielestä yritysten toimintaedellytyksiä voitaisiin parantaa mm. nopeuttamalla opinnoista työelämään siirtymistä.

Valtion olisi myös lisättävä panostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen, sillä uusiin sovelluksiin kannustava ilmapiiri ei säily itsestään.

-Hyvä innovaatioympäristö on vahvuutemme. Sen edelleen kehittäminen on ykkösasia, kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre sanoi ministeriön Elinkeinopolitiikka uudessa taloudessa -kirjan julkistamisen yhteydessä.

Mönkäreen mielestä opintojen tehostaminen on välttämätöntä, sillä suomalaiset siirtyvät työelämään monia muita vanhempana. Ongelmaa kärjistää palkkatyöstä siirtyminen pois jo noin 59-vuotiaana.

Kauppa- ja teollisuusministeri ei ottanut kantaa koulun aloittamisikään, vaan piti yhtenä suurena pulmana koulun jälkeistä odotteluaikaa ennen opintoihin pääsyä. Ylioppilastutkinnon jälkeinen odotteluaika on keskimäärin kolme vuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot