Mainos
Mainos

KTM selvityttää sähkömarkkinoiden toimivuutta

Selvitystä sähkömarkkinoista halutaan muun muassa siksi, että sähkön tukkuhinta on pysynyt viime aikoina poikkeuksellisen korkealla.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on nimittänyt Matti Purasjoen selvitysmieheksi selvittämään sähkön tukku- ja vähittäismarkkinoiden toimivuutta. Purasjoki on aiemmin toiminut Kilpailuviraston ylijohtajana.

Selvitystyölle on kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan tarvetta, sillä Suomen ja Pohjoismaiden sähkömarkkinoiden toiminnassa on havaittu puutteita ja ongelmia. Sähkön tukkuhinta on esimerkiksi viime aikoina pysynyt hyväksyttävää tasoa korkeampana.

Selvitysmiehen tehtävänä on selvittää sähkömarkkinoiden toimivuuteen vaikuttavia tekijöitä sekä tehdä ehdotuksia kilpailun lisäämiseksi sähkömarkkinoilla.

Selvitystyön loppuraportti on määrä luovuttaa kauppa- ja teollisuusministeriölle tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot