Mainos
Mainos

KTV ei kelpuuta heikennyksiä kuntaeläkkeisiin

SAK:lainen Kunta-alan ammattiliitto KTV torjuu työnantajan esittämät heikennykset kuntien eläkkeisiin.

KTV:n mukaan kuntasektorin etuja ei ole syytä huonontaa eikä varsinkaan lisätä heikennysten päälle tulevia maksuja. Kiista koskee sekä eläkkeen karttumista että palkansaajan eläkevakuutusmaksun korottamista.
Kuntien eläkevakuutuksen tekemä esitys pienentäisi 55 vuotta täyttäneiden eläkekarttumaa ja nostaisi palkansaajien eläkemaksua 53 vuoden iästä alkaen.

-Esitykset on kopioitu yksityisen puolen eläkeuudistuksesta. Siellä karttumien muutos merkitsi parannusta entiseen ja parannus rahoitettiin eläkemaksun korotuksella, KTV:n hallitus huomauttaa kannanotossaan.

Kuntien eläkevakuutuksen esitys karttumaprosenteista on sama kuin mistä yksityisaloilla sovittiin viime syksynä. Eläkettä karttuisi 18-52-vuotiailla 1,5, 53-62-vuotiailla 1,9 ja 63-68-vuotiailla 4,5 prosenttia.

Myös esitys tel-maksun korotuksesta on sama kuin yksityisaloilla. KTV:n mukaan se tietäisi noin 30 prosentin nousua palkansaajan eläkemaksuun.

Nykyisin eläkettä karttuu kunnissa 55 vuoteen saakka 1,5 prosenttia ja siitä lähtien 2 prosenttia, ilman palkansaajan korotettua eläkemaksua.

Kuntasektorilla yritetään ensi viikolla päästä sopimukseen siitä, miten eläkkeet jatkossa lasketaan. Lakipykälien viimeistely jäisi myöhemmäksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme