Mainos
Mainos

KTV ja Jaakonsaari kovistelevat kuntia

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä (sd.) syyttää kuntia keinottelusta epätyypillisillä työsuhteilla. Kuntien vääristyneestä rekrytointi- ja henkilöstöpolitiikasta on päästävä eroon, vaatii ministeri Jaakonsaari.

Ristilän mielestä on suorastaan härskiä, että kunnat palkkaavat uudet työntekijät pääsääntöisesti osa- ja määräaikaisiksi, vaikka vakituisiin työsuhteisiin olisi tarvetta ja varaa.

Riskilä huomautti tänään Helsingissä työpoliittisen yhdistyksen seminaarissa, että viime vuonna kuntiin palkatuista työntekijöistä vain 14 prosenttia otettiin vakinaisiksi ja loput 86 prosenttia erilaisiin epätyypillisiin työsuhteisiin. Lukujen pitäisi hänen mielestään olla päinvastoin, koska kuntien tehtävät ovat pysyviä.

Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) vaati kuria kuntien tukityöllistämiseen. Kuntiin viime vuonna palkatuista uusista työntekijöistä peräti neljännes otettiin työllisyysvaroin. Koko henkilöstömäärästä tukityöllistettyjä oli noin seitsemän prosenttia.

-Tukityöllistämisestä on tullut kunnissa laaja ja pysyväisluonteinen järjestelmä, joka on alkanut vääristää kuntien rekrytointi- ja henkilöstöpolitiikkaa. Tämänsuuntaisesta kehityksestä on pakko päästä eroon, ministeri vaati. Jaakonsaari toivoi kuntiin perusteellista keskustelua asiasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme