Mainos
Mainos

KTV: Kunta-alalle palkkasopu

Kunta-alan ammattiliiton puheenjohtaja kaipaa sisäistä palkkasopua kunta-alalle. Kunta-alan eri ammattiryhmien ei pitäisi kilpailla keskenään palkankorotuksista, sanoo Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori.

Santamäki-Vuori muistuttaa Helsingin Sanomien haastattelussa terveydenhuoltoalan käsittävän muutakin kuin sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Mikäli opettajat tai sairaanhoitajat saavat reilut korotukset, pelätään KTV:ssä peruspalveluhenkilöstön jäävän ilman palkankorotuksia.

Santamäki-Vuori korostaa, että kaikkien kuntasektorin ammattiryhmien palkat ovat jääneet jälkeen. Kuntien teettämän selvityksen mukaan kunta-alan työntekijät saavat 7-8 prosenttia pienempää palkkaa kuin vastaavissa tehtävissä yksityisellä sektorilla tai valtion palveluksessa työskentelevät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot