Mainos
Mainos

KTV: Liittokierros tupon sijaan heikentäisi SAK:n uskottavuutta

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n toimialajohtaja Pekka Rautaporras varoittaa, että tulopoliittisen sopimuksen kasaamisen epäonnistuminen heikentäisi SAK:n yhteiskunnallista painoarvoa ja toimintakykyä. -Tämän jälkeen todellisena uhkana olisi se, että poliittinen oikeisto ja työnantajat pyrkisivät käyttämään tilannetta hyväkseen pirstaloidakseen koko nykyisen sopimusjärjestelmän ja heikentääkseen työntekijöiden etuja ajavien järjestöjen asemaa, Rautaporras toteaa.

Hän arvioi liittokierroksen tietävän myös palkkaerojen selvää ja pitkäaikaista eriytymistä. SAK päättää tupoon lähdöstä 27. syyskuuta. Muutamat keskeiset liitot ovat olleet liittokohtaisen ratkaisun kannalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot