Mainos
Mainos

KTV:n Riskilä: Lääkärilakko murentaa tupo-järjestelmää

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä katsoo, että lääkärien lakko vahingoittaa suomalaista työmarkkinajärjestelmää.

Riskilä

SAK:laisen KTV:n puheenjohtajan mielestä Lääkäriliiton lakko saattaa viedä pohjaa tulevilta tuporatkaisuilta. Riskilä sanoo, että kolmikantaisesti valtion tuella solmittavat tupo-ratkaisut ovat tärkeitä yhteiskunnan kokonaisedun kannalta.
-Tulopoliittisten ratkaisujen arvo ja merkitys on nähty - myös lääkärien piirissä - muun muassa lamasta selviämisenä ja Emu-oloihin sopeutumisena.

Riskilä toivoo, että lakkoon löytyisi lähiviikkoina useamman vuoden mittainen ratkaisu. Tämä antaisi mahdollisuuden säilyttää ja kehittää kohtuuhintaista, kunnallista terveydenhoitojärjestelmää.

Nokialla puhunut Riskilä perusteli arvosteluaan myös sillä, että hyväosaisten lakko on merkki "solidaarisuuden polkemisesta maan rakoon". Riskilä ihmetteli samalla korkeasti koulutettujen etujärjestön Akavan linjauksia. -Akava jäi tuloratkaisun ulkopuolelle nimenomaan siitä syystä, ettei sen mielestä ratkaisussa kyetty riittävästi ottamaan huomioon Akavan pienipalkkaisia ja heidän etujaan. Nyt akavalainen Lääkäriliitto on työtaistelullaan pyrkimässä hyvin toisenlaiseen ratkaisuun.

KTV:llä on edustettavanaan noin 212 000 kuntasektorin työntekijää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot