Mainos
Mainos

KTV: Toimistotyöntekijöiden palkat kilpailukykyisiksi

Kunta-alan ammattijärjestö KTV vaatii kuntien toimistotyöntekijöiden palkkojen nostamista yksityisen sektorin tasolle. Työn vaativuuden lisääntyminen ei liiton mukaan ole näkynyt kuntien toimistohenkilökunnan palkoissa.

Kunta-alan palkkatasoselvityksessä vertailtiin kunta-alan ansioita yksityisiin työmarkkinoihin. Ilman työaikalisiä kunta-alan toimistotyöntekijät ansaitsivat keskimäärin 11,7 prosenttia vähemmän kuin yleisillä työmarkkinoilla. Kokonaistyöajan ansio oli 13,3 prosenttia alempi.

KTV:n toimistoalasta vastaava toimitsija Raija Järvelä sanoi tänään Utajärvellä, ettei kunnissa ole saatettu tehtäväkuvia ajan tasalla tehtävien muuttumisen kanssa. Tietotekniikka on muuttanut työn sisältöä ja prosesseja, mutta palkkauksessa se ei näy.

-Käytössä on edelleen laaja nimekkeistökirjo, joka ei kuvaa todellisia työtehtäviä eikä ole omiaan nostamaan työn arvostusta, Järvinen sanoi.

Lisäksi jäsenkysely kertoo, että kunnat suhtautuvat kovin nihkeästi henkilöstön koulutushaluihin. Koulutusmahdollisuuksista ei kerrota, osallistuminen koulutukseen evätään eikä sijaistyövoimaa saada, Järvinen kertoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot