Mainos
Mainos

KTV tukee keskitettyä sopimusratkaisua

Kunta-alan ammattiliitto KTV hakee ensi sopimuskaudella keskitettyä sopimusratkaisua. Liiton edustajiston torstaina hyväksymän kannanoton mukaan keskitetty ratkaisu mahdollistaisi tasasuhtaisen ansiokehityksen eri aloilla.

KTV ei lämpene neljän keskeisen teollisuusliiton alkusyksyiselle ilmoitukselle tavoitella liittokohtaisia ratkaisuja, kun nykyinen sopimuskausi päättyy tammikuussa 2000.

-Palkankorotusvara on määriteltävä koko kansantalouden tuottavuuden kasvun ja asetetun inflaatiotavoitteen kehikossa. Yhdessä hankittu teollisuuden kilpailukyky ja tuottavuuden kasvu on myös jaettava yhdessä, kannanotossa huomautetaan.

KTV muistuttaa, että edelliset keskitetyt ratkaisut ovat olleet takaamassa niiden jälkeistä hyvää työllisyyskehitystä. Työllisyyttä tukeva sopimuspolitiikka tukisi myös työssä olevien toimeentulon edellytyksiä ja sosiaaliturvaa koko elämänkaaren ajan. Keskitetyn sopimuspolitiikan uskotaan edistävän myös mm. sukupuolten välistä palkkauksellista tasa-arvoa. 230 000-jäseninen KTV on suurin SAK:n jäsenliitoista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme