Mainos
Mainos

Kuhaa uistellaan paljon ilman kalastuslupaa

Usealla kuhan uistelijalla on puutteita lupa-asioissa. Usein uistelija ylittää myös kalastusoikeutensa.

Liki joka kolmannella kuhan uistelijalla on lupa-asioissa puutteita. Eniten epäkohtia on satunnaisesti kalastavien lupa-asioissa. Heillä ei yleensä ole esittää minkäänlaisia lupia eikä tositteita kalastuksenhoitomaksun suorittamisesta.

Tähän tulokseen on tullut Etelä-Suomen Merikalastajien Liiton valvojana Kotkan ja Haminan vesillä toimiva Joni-Pekka Kurronen. Kaakkois-Suomen merialueella on tänä kesänä valvottu kalastusta tavanomaista tehokkaammin.

Usein uistelija myös ylittää kalastusoikeutensa. Pyynnissä on ollut useita vapoja, vaikka lupana esitetty läänikohtainen viehekortti oikeuttaa käyttämään vain yhtä vapaa ja viehettä ja vetouistelussa lisäksi painoviehettä tai syvääjää.

Myös kuhan alimitta, joka on 40 senttiä, on monelta jäänyt unholaan. Kalastushoitomaksun laiminlyömisestä seuraa automaattisesti käynti poliisilaitoksella ja rikesakko. Lisäksi kalastuksenvalvoja takavarikoi pyyntivälineet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme