Mainos
Mainos

Kuhmon kaupunginjohtajaa esitetään Kuntien eläkevakuutuksen johtoon

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallitus esittää Kuhmon kaupunginjohtajaa Markku Kauppista laitoksen uudeksi toimitusjohtajaksi. Hallituksen esitys on yksimielinen, mutta lopullinen päätösvalta on Kevan valtuustolla. Se kokoontuu 15. huhtikuuta.

Kevan hallituksen puheenjohtaja Erkki Rantala toivoo hallituksen yksimielisen esityksen hillitsevän uusien ehdokkaiden mukaantuloa. Kevan sääntöjen mukaan tehtävään voi ilmoittautua valtuuston kokoukseen saakka.

Julkisuudessa mahdollisena hakumenettelyn ulkopuolisena ehdokkaana on mainittu peruspalveluministeri Liisa Hyssälä. Rantala kertoi, että Hyssälä ei ollut hakijoiden joukossa eikä hän myöskään ole vielä ilmoittautunut hänelle tai Kevan nykyiselle toimitusjohtajalle Simo Lämsälle haluistaan ryhtyä Kevan toimitusjohtajaksi.

Lämsä jää eläkkeelle 1. huhtikuuta 2005. Kevan toimitusjohtajan paikka on varattu keskustalle. Toimitusjohtajan tehtävää haki 18 henkilöä, joista 6 oli haastateltavana.

Markku Kauppinen on syntynyt 16. helmikuuta ja hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Ennen Kuhmoon siirtymistä hän toimi muun muassa Savitaipaleen ja Kivijärven kunnanjohtajana. Hän on toiminut myös kansanedustajana.

Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen varapuheenjohtaja Kauppinen on ollut vuodesta 1993. Keva hoitaa kuntien ja kuntayhteisöjen työntekijöiden eläketurvaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot