Mainos
Mainos

Kuikka on Vuoden lintu

Suomen Vuoden 2010 lintu on kuikka, Kertoo BirdLife Suomi ry.

Tämän vuoden aikana selvitetään, missä kuikat pesivät, kuinka paljon niitä on ja miten pesintä onnistuu eri puolilla maata ja erilaisilla järvillä.

BirdlLife toivoo suuren yleisön osallistuvan pesimähavaintojen keräämiseen. Tietoja voi ilmoittaa lomakkeella osoitteessa www.birdlife.fi/vuodenlintu.

Suomella on erityinen vastuu kuikan hyvinvoinnista, järjestö huomauttaa. Peräti 60% EU:ssa pesivistä kuikista pesii Suomessa.

Kuikkaselvityksen yhteydessä ollaan kiinnostuneita myös sen pienikokoisemman sukulaisen, soilla ja pienillä lammilla pesivän, kaakkurin esiintymisestä.

Kuikkahavaintoja kerätään myös tänä vuonna ensi kertaa järjestettävässä mökkibongaus-tapahtumassa, joka järjestetään juhannusviikolla ja sitä seuraavalla viikolla 26.6.-4.7. http://www.mokkibongaus.fi/

Lähde: BirdLife Suomi ry.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot