Mainos
Mainos

Kuinka paljon mikäkin maksaa? – Turvapaikanhakijan kustannus alhainen vankiin verrattuna

Keskustelu turvapaikanhakijoiden valtiolle aiheuttamista kustannuksista on käynyt kiivaana. MTV Uutiset selvitti, kuinka paljon turvapaikanhakijan vuorokausi vastaanottokeskuksessa maksaa. Vertailun vuoksi vuorokausihinnat selvitettiin myös sairaalahoidossa, vankilassa ja valtion koulukodeissa. 

Maahanmuuttovirastosta kerrotaan, että yhden ihmisen vuorokausi vastaanottokeskuksessa maksaa valtiolle 40 euroa. Summa pitää sisällään kaikki vastaanottokeskuspalvelut.

Yhden vangin hinta suljetussa vankilassa maksaa puolestaan Rikosseuraamuslaitoksen mukaan noin 210 euroa. Avolaitoksessa tai valvotussa koevapaudessa hinta on luonnollisesta matalampi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä HUSista annetaan vuorokausihinnat somatiikan alalle ja psykiatriaan. HUS koostuu useammasta sairaalasta ja sairaanhoitoalueesta. Jokaisella alueella ja osastolla on erilliset hinnat eli kyseiset hinnat ovat keskiarvoja. Somatiikan alalla, joka kattaa psykiatriaa lukuun ottamatta kaiken muun hoidon, keskimääräinen hoitopäivän hinta on 566 euroa. Psykiatriassa hoitopäivän hinta on 646 euroa.

Valtion koulukodeissa vuorokausihinnat vaihtelevat vahvasti resursoidusta hoidosta perhekotihoitoon. Kallein on erityisen huolenpidon asumispalvelu, jossa vuorokaudelle hintaa kertyy 492 euroa. Koulukotien perhekotihoito sen sijaan maksaa 220 euroa vuorokaudessa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme