Mainos
Mainos

Kuinka puhdistuu lumesta 26-kerroksisen talon katto?

Äkkiseltään yhtälö kuulostaa hankalalta: lähes 90-metrinen kerrostalo ja runsasluminen talvi - kuinka ihmeessä siis lumet saadaan alas 26-kerroksisen asuintalon katolta?

Vuosaaren Cirruksessa lumityöt eivät kuitenkaan aiheuta ongelmia, eikä lumenpudottajien tarvitse kiipeillä 86 metriä korkean talon katolle. Tornitalon katon puhdistustöistä pitää nimittäin huolen luonto.

- Sieltähän ei voi lunta pudottaa, koska talon ympärillä on kulkua joka puolella. Lumet saavat siis sulaa siellä, kertoo Mak-kiinteistöhuollon työnjohtaja Leif Högman.

Lumen sulamista varten tornitalon kaikissa katon vesiviemäreissä on saattolämmitykset.

Tasakaton ja talon korkeuden ansiosta lunta ei myöskään kerry Cirruksen katolle kovin paljoa, sillä tuuli vie suuren osan lumesta mennessään.

- Jos sinne nyt sellaiset 20-30 senttiä lunta kertyy, niin sen aurinko sulattaa sitten hyvin nopeasti pois.

Enemmän lumi rajoittaakin talon kattoterassin käyttöä. Tälläkin hetkellä terassille on kertynyt sen verran lunta, että avoimena ovat lähinnä vain ovien edustat, kuten kulkureitti talon saunatiloihin.

- Mutta lumet eivät lähde sieltä vyörymään alas, sillä terassilla on suojalasit ympärillä, Högman vakuuttaa.

Vaikka lumitöistä selviääkin Cirruksessa siis helpolla, myöntää Högman että muuten talon huoltotöissä saattaa joskus huimata.

- Onhan siinä haasteita kuten esimerkiksi kesällä ikkunanpesu, jota varten seinää pitkin on laskeuduttava vaijerilla. Huolto- ja korjaustöitä varten on rakennettu myös koottava huoltonosturi, josta vaijereilla tulee alas laskettava silta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme