Mainos
Mainos

Kuiva sää ja Venäjän palot huonontavat ilmaa Etelä-Suomessa

Ilmanlaatu on heikko koko Etelä-Suomessa. Kaupungeissa on ilmassa runsaasti liikenteen pakokaasuja, kuivan ilman nostattamaa katupölyä ja kaukokulkeutuneita pienhiukkasia.

Pienhiukkasia kulkeutuu Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan avopaloista. Osa kaukokulkeumasta on teollisuuden ja energiatuotannon saasteita. Kaukokulkeumat vaikuttavat Ilmatieteen laitoksen mukaan Tampereen korkeudelle asti.

Pienhiukkasten määrä on ollut suuri maanantaista asti. Tilanteen arvioidaan jatkuvan torstaihin asti, sillä ilmavirtaukset ovat kaakonpuoleisia.

Sää jatkuu lähipäivinä enimmäkseen poutaisena, joten kadut pölyävät etenkin ruuhka-aikoina.

Astmaatikot ja keuhkoahtauma- tai sepelvaltimotautia sairastavat voivat saada oireita heikon ilmanlaadun vuoksi. Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan mukaan oireita voi helpottaa välttämällä rasitusta ulkoilmassa ja siirtymällä sisätiloihin.

Lehtipuhaltimilla ei saa poistaa hiekoitushiekkaa Helsingissä

Hiekoitushiekkaa ei Helsingissä saa poistaa lehtipuhaltimilla. Niiden käyttö lisää Helsingin ympäristökeskuksen mukaan entisestään hiukkaspitoisuuksia ilmassa.

Pölyäminen täytyy estää myös silloin, kun puhaltimilla kerätään roskia ja lehtiä pihoilta, kulkuväyliltä ja pysäköintialueilta. Tällöin ainoa keino on sitoa pölyävä aines vedellä, ympäristökeskus neuvoo. Jos tämä ei onnistu, myös lehtipuhaltimien käyttö on kielletty.

Kiinteistöt voivat lisäksi vähentää pölyämistä pesemällä niiden vastuulla olevat jalkakäytävät, piha-alueet ja ajoradat hiekoitushiekan poiston jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme