Mainos
Mainos

Kuivuus hidastanut valkoposkihanhien kannan kasvua

Kuivuus vaikeuttaa valkoposkihanhien ravinnonsaantia, ja hanhien poikueita onkin tänä vuonna aiempaa vähemmän.

Valkoposkihanhien kannan kasvu on hidastunut. Juuri valmistuneissa laskennoissa poikueita havaittiin viimevuotista vähemmän.

Syynä hanhikannan vähentymiseen on kuiva kesä, joka on vaikeuttanut poikasten ravinnonsaantia.

- Hanhipoikueet käyttävät nimenomaan tuoretta ruohonversoa ravintonaan. Nyt kun suurin osa nurmikoista on palanut, niillä on selvästi ravinnonhankintavaikeuksia, kertoo vanhempi tutkija Markku Mikkola-Roos Suomen ympäristökeskuksesta.

Kanta yhtä suuri kuin vuosi sitten

Kaikkiaan hanhia löytyi laskennoissa pääkaupunkiseudulta reilut 2000. Tämä on suunnilleen saman verran kuin viime vuonna.

Elokuun loppupuolella hanhet alkavat jälleen kerääntyä suuriksi parviksi. Myös lähikuntien valkoposkihanhet suuntaavat pääkaupunkiseudun peltoaukeille. Jos kuivuus jatkuu, linnut hakeutuvat hoidetuille nurmikentille.

Vaikka lintuja on tänä kesänä järjestelmällisesti häädetty pois esimerkiksi uimarannoilta, hanhet herättävät edelleen kaupunkilaisissa voimakkaita mielipiteitä. Valkoposkihanhet ovat kuitenkin rauhoitettuja, joten niiden vähentämiseen ei kovin helposti ryhdytä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme