Mainos
Mainos

Ulosmarssi sotkee tänään bussiliikennettä pk-seudulla

Bussikuskien ulosmarssi häiritsee tänään pääkaupunkiseudun bussiliikennettä merkittävästi.

Nobina Westin Espoon varikon bussinkuljettajien ulosmarssi alkoi neljältä aamulla. Töihin kuljettajat palaavat lauantain ensimmäisestä vuorosta alkaen. 

Helsingin seudun liikenteestä vastaavan HSL:n mukaan ulosmarssi häiritsee joukkoliikennettä huomattavasti, sillä bussivuoroja saadaan tuskin juuri korvattua. Eniten vaikutusta on Espoon liikenteeseen, mutta myös seutulinjoja ja joitakin Helsingin sisäisiä linjoja jää ajamatta.

Lista ajamatta jäävistä linjoista on julkaistu HSL:n verkkosivuilla.  

Nobina Finlandin toimitusjohtajan Tom Wardin mukaan tarkkaa tietoa ajamatta jäävistä busseista ei vielä ole. Hän sanoo, että kyseessä on laiton lakko, minkä takia ei ole varmaa, että kaikki kuljettajat osallistuvat ulosmarssiin.

Ulosmarssin syy on työntekijöiden mukaan työvuorokiertoa koskevan sopimuksen toistuva rikkominen.  

Wardin mukaan kuljettajilta ei juuri tule kielteistä palautetta työvuorokierroista, ja asioista on hänen mielestään tähän asti keskusteltu hyvässä hengessä.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot