Mainos
Mainos

Kuljetusala tyytyväinen rekkaesitykseen

Ylileveät rekat saivat lisäaikaa, kun EU-ministerivaliokunta ilmaisi tänään tukensa poikkeusluville ja rekkojen sisätilojen kavennukselle.

Kuljetusala pitää myönteisenä hallituksen EU-ministerivaliokunnan esitystä rekkojen leveysongelman ratkaisemiseksi. Kuljetusalan järjestön SKAL:n mukaan esitys on järjen voitto ja vastaa alan toiveita.

EU-ministerivaliokunta asettui tänään puoltamaan poikkeuslupia ja rekkojen sisätilojen kavennusta rekkojen leveysongelmaan. Hallituksen on tarkoitus antaa asiasta esitys eduskunnalle vielä kesäkuun aikana.

Yli 22 metriä pitkille turpeen, hakkeen, eläinten tai raakapuun kuljetukseen käytettäville ajoneuvoille on esityksen mukaan mahdollista myöntää poikkeuslupia vuodeksi kerrallaan. Lisäksi valiokunta puoltaa, että 2,60 metrin levyistä kuormatilaa saisi sisätilaa kaventamalla käyttää vuodenvaihteen jälkeen vielä kolme vuotta.

EU-direktiivi sallii rekkojen suurimmaksi mahdolliseksi leveydeksi vain 2,55 metriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot