Mainos
Mainos

Kuljetusala tyytyväinen rekkaesitykseen

Ylileveät rekat saivat lisäaikaa, kun EU-ministerivaliokunta ilmaisi tänään tukensa poikkeusluville ja rekkojen sisätilojen kavennukselle.

Kuljetusala pitää myönteisenä hallituksen EU-ministerivaliokunnan esitystä rekkojen leveysongelman ratkaisemiseksi. Kuljetusalan järjestön SKAL:n mukaan esitys on järjen voitto ja vastaa alan toiveita.

EU-ministerivaliokunta asettui tänään puoltamaan poikkeuslupia ja rekkojen sisätilojen kavennusta rekkojen leveysongelmaan. Hallituksen on tarkoitus antaa asiasta esitys eduskunnalle vielä kesäkuun aikana.

Yli 22 metriä pitkille turpeen, hakkeen, eläinten tai raakapuun kuljetukseen käytettäville ajoneuvoille on esityksen mukaan mahdollista myöntää poikkeuslupia vuodeksi kerrallaan. Lisäksi valiokunta puoltaa, että 2,60 metrin levyistä kuormatilaa saisi sisätilaa kaventamalla käyttää vuodenvaihteen jälkeen vielä kolme vuotta.

EU-direktiivi sallii rekkojen suurimmaksi mahdolliseksi leveydeksi vain 2,55 metriä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme