Mainos
Mainos

Kuljetusalan palkkaneuvottelut jatkuvat aamulla

Kuljetusalan ja sataman ahtaajien työehtosopimusneuvottelut ovat keskeytyneet. Puolenyön jälkeen katkenneita neuvotteluja on määrä jatkaa aamuyhdeksältä.

Satamien ahtaajien sopimuksen tekstikysymykset saatiin valmiiksi. Autoliikenteen työnantajaliitto antoi esityksensä teksteistä alkuillasta, ja neuvottelut päättyivät illalla työntekijäpuolen vastaesitykseen. Palkoista ei ole vielä keskusteltu lainkaan.

Kuljetusala ja satama-ala ovat ainoat suuret alat, jotka ovat raamiratkaisun ulkopuolella. On mahdollista, että valmista ei tule vielä tänäänkään. Alkuperäinen takaraja sopimuksille oli eilen.

Keskusjärjestöjen on tarkoitus arvioida kolmelta iltapäivällä, onko raamisovun piirissä tarpeeksi aloja.

Elinkeinoelämän keskusliitto on edellyttänyt, että ahtaajia ja kuljetusalaa edustava Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto on mukana, jotta raamisopimus syntyy.

Keskusjärjestöt ilmoittavat kokoontumisensa jälkeen Suomen hallitukselle, onko sopu tarpeeksi kattava. Nyt mukana on lähes kaksi miljoonaa palkansaajaa. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee asiaa maanantaina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme