Mainos
Mainos

Kuljetusalan sopimus reilut 12 %

AKT:n ja Autoliikenteen työnantajaliiton sopimus on kaksivuotinen. Kustannusvaikutukseltaan se on reilu 12 % tämän kahden vuoden aikana.

AKT:n ja Autoliikenteen työnantajaliiton neuvottelutulos syntyi aamuyöllä. Se koskee kuorma-autoalaa, linja-autoalaa, terminaaleja ja henkilöterminaalien huoltamokorjaamotoimintoja.

Sopimus on kaksivuotinen, päättyen 31.1. 2010. Kustannusvaikutukseltaan se on reilut 12 %.

AKT:n hallitus käsittelee neuvottelutulosta 24.1., Autoliikenteen työnantajaliiton hallitus puolestaa 25.1. Koska neuvottelutulos on neuvottelijoiden yksimielinen päätös, on oletettavaa, että myös hallitukset sen hyväksyvät.

Autoliikenteen työnantajaliiton toimitusjohtaja Hannu Parvela kertoo, että neuvotteluja on käyty tälläkin kierroksella monta kuukautta, vaikka niistä ei ole julkisuudessa paljoa kohistukaan.

"Mielikuvat alan riitaisuudesta vääriä"

Julklksuudessa liikkuneet puheet siitä, että maakuljetuksista ei olisi aiemmin saatu aikaan sopimusta suorissa neuvotteluissa, eivät Parvelan mukaan pidä paikkansa.

-Ihmisten muistiin vain jäävät ne neuvottelukierrokset, joissa suorien neuvottelujen lisäksi on tarvittu muita toimenpiteitä.

Parvelan mielestä sopimuskauden hintaa ei voi pitää halpana.

-Kyllähän se on toki paljon rahaa. Mutta koska neuvottelupöydässä on aina erilaiset intressiorganisaatiot, niin tasapaino on löydettävä tavalla tai toisella.

Satamien ahtaajat eivät ole tässä sopimuksessa mukana. Heidän sopimuksensa on voimassa 15.2. saakka.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme