Mainos
Mainos

Kuljetusalan tukilakot jumiuttaisivat aluksi tavaraliikenteen

Suuri osa tavaroiden ja lastien käsittelystä keskeytyy Suomessa ensi tiistaina, jos kuljetusalan keskeisten liittojen uhkaus tukitoimista ilmailualan työntekijöille toteutuu. 

Suomen Merimies-Unionin (SMU) jäsenistö ei osallistuisi alusten lastaamiseen ja purkamiseen. Matkustajaliikennettä tukitoimet eivät aluksi uhkaisi. 

- Matkustaja-alusten autokansilla kuljetetaan henkilöautoja ja busseja, mutta ei lastin kuljettamiseen tarkoitettuja ajoneuvoja, kuten rekkoja, sanoo SMU:n puheenjohtaja Simo Zitting

- Jos tämä ei riitä, mietimme kuinka lisätä painetta. Se voisi tarkoittaa toimien laajenemista matkustajaliikenteeseen, Zitting lisää. 

Myös Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) jäsenistö keskeyttäisi tavaroiden käsittelyn tiistaina. 

- Se tietysti tarkoittaa, ettei tavara liiku, sanoo AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen

Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) aloittaisi tukitoimet sulkemalla ulkomaan postiliikenteen. 

- Siitä eteenpäin edetään tukitoimissa päivä kerrallaan, sanoo PAU:n puheenjohtaja Esa Vilkuna

   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot