Mainos
Mainos

Kuljetusyrittäjät: Tiet kehnossa kunnossa

Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola moittii tiestön talvikunnossapitoa liikenneturvallisuuden kannalta vaarallisen heikoksi. Mikkola sanoi tänään Laitilassa, että moniin tämän talven liikenneturmiin on ollut osasyynä liukkaus ja liukkauden torjunnan viivästyminen.

-Tielaitoksen säästötoimet ovat näkyneet nimenomaan äkillisten lumipyryjen ja säämuutosten aikana. Raskas rekkaliikenne on kärsinyt tielle kertyneestä liiallisesta lumikerroksesta ja liukkaista mäistä.

Mikkola arvosteli erikoisesti pienemmillä teillä urakoimalla tapahtunutta teiden talvikunnossapitoa. -Vaikka kunnossapidon kilpailuttaminen onkin hyvä asia, ei se kuitenkaan saa johtaa tienhoidon laatutason laskuun.

Hän epäili myös tienhoidon laadunvalvontaa. -Tuntuu kuin laadunvalvonnan vähäisyys ulkopuolisten urakoimilla tieosuuksilla olisi tarkoitushakuista. Näin tielaitos voisi tulevana syksynä todeta, että tienhoito osataan tehdä kunnolla vain heidän omana työnään. -Näin palattaisiin vanhaan käytäntöön, joka ei kuitenkaan palvele yhteiskunnan etua, huomautti Mikkola.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme