Mainos
Mainos

Kullan huima hinnannousu näkyy jo korujen kallistumisena

Turvallisina sijoituskohteina pidetyt raaka-aineet ovat vetäneet sijoittajia puoleensa viime vuosien aikana.

Esimerkiksi kullan hinta on noussut viidessä vuodessa yli 150 prosenttia ja kymmenessä vuodessa kullan dollarihinta on yli viisinkertaistunut. Asiantuntija-arvioiden mukaan hinnassa ei myöskään ole näkyvissä dramaattista muutosta alaspäin.

Koruvalmistajat ovat nostaneet hintojaan raaka-aineen kallistuessa, toiset nopeammin, toiset hitaammin. Suurin suomalainen koruvalmistaja Kalevala Koru nostaa tuotteidensa hintoja kertarysäyksellä huhtikuun alussa.

— Kalevala Koru tarkisti hintojaan viimeksi huhtikuussa 2008. Sen jälkeen kullan hinta on noussut 88 prosenttia ja hopean 126 prosenttia, kertoo myyntijohtaja Riitta Huuhtanen Kalevala Koru Oy:stä.

Huuhtasen mukaan kultatuotteiden hinnat nousevat keskimäärin 20 prosenttia ja hopeakorujen 7 prosenttia. Kun yhtiö tarkisti samalla tuotteiden katteita, yksittäisten korumallien hinta jopa kaksinkertaistuu.

Myös raakatimanttien hinnat ovat kultaseppien liiton mukaan nousussa. Liitosta kerrotaan myös, että koko alalla korujen kysyntä on ollut parin vuoden ajan hiljaisempaa, mutta nyt kysynnässä on nähtävissä piristymisen merkkejä. Kevät on lisäksi esimerkiksi vihkisormusten ja huomenlahjojen sesonkiaikaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme