Mainos
Mainos

Kullankaivajat riisuutuivat rohkeaan mieskalenteriin

Lapin kullankaivajat ovat riisuneet vaatteensa protestiksi uudelle kaivoslaille.

Lapin Kullankaivajain liiton mieskalenteri ilmestyy lokakuussa. Liiton historiatoimikunnan puheenjohtaja Pirjo Muotkajärvi kertoo, että kalenteri on saanut hyvin positiivisen vastaanoton – ja ennakkotilauksia on jo tulvinut.

– Kalenteri-ideaa on haudutettu pitkään. Nyt tuli kimmoke, kun uusi kaivoslaki tuli voimaan – ja se jyrää meidät täysin perusteetta. Laki sai meidät suunnitelmista tekoihin, kertoo Muotkajärvi.

Muotkajärven mukaan protestikalenterilla haetaan näkyvyyttä ja ymmärrystä kaivosalalle. Hänen mukaansa kullankaivajamiehiä oli helppo saada mukaan projektiin.

– Osa oli tosi innostunutta porukkaa, osa sanoi "hui, viitsinkö, uskallanko" - mutta sanoin, että tämä on kullankaivajan kansallisvelvollisuus. Kyllä lähti hyvin miehiä mukaan. Muutama veteraanikaivajakin, lähellä 70 ikävuotta, lähti mukaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot