Mainos
Mainos

Kultainen kädenpuristus hämmästyttää Paperiliiton kenttäväkeä

Tähän mennessä kultaisiin kädenpuristuksiin on totuttu lähinnä liike-elämässä. Nyt sellainen on ensimmäistä kertaa nähty myös ay-liikkeessä.

Johtoryhmässä syntyneiden erimielisyyksien takia Paperiliiton pääsihteeri ja talouspäällikkö siirrettiin tämän vuoden alusta ennenaikaiselle eläkkeelle. Kultaisena kädenpuristuksena miehet saavat 30 kuukauden palkan. Lisäksi liitto jatkaa palkanmaksua heidän normaaliin eläkeikäänsä asti, jotta he eivät menettäisi eläke-etujaan. Tästä koituu liitolle noin miljoonan euron kustannukset. Päätös tehtiin paperiliiton ylimmässä johdossa yksimielisesti.

Kentällä se sen sijaan on herättänyt ihmetystä. MTV:n uutiset selvitti kenttäväen mielipiteitä asiasta: 28:sta paperiliiton liittovaltuuston jäsenestä tavoitimme 24. Luvut kertovat, että asia on arka: lähes puolet kieltäytyi ottamasta kantaa siihen, oliko päätös oikea vai väärä. Vain vajaa kolmaosa antoi tukensa liiton johdon päätökselle ja täsmälleen sama määrä vastaajia piti päätöstä vääränä. Kameran eteen eivät liittovaltuuston jäsenet suostuneet.

Paperiliiton puheenjohtaja ei halua keskustella aiheesta kameran edessä. Hän korostaa, että asiasta on tehty liiton johdossa yksimieliset päätökset, joiden tekemiseen asianosaiset ovat osallistuneet. Lähteenmäki sanoo, ettei hän ole saanut kenttäväeltä ainuttakaan asiaa koskevaa puhelinsoittoa.

Erimielisyydet eivät ole uusi asia paperiliiton johdossa: nyt eläkkeelle siirtyneiden kahden henkilön lisäksi liiton toimistosta on viimeisten kuuden vuoden aikana lähtenyt kolme ihmistä.

(Seitsemän uutiset 16.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme