Mainos
Mainos

Kulttuuri entistä tärkeämpää nuorille

Tänään julkistetun Nuorisobarometrin mukaan kulttuurin merkitys nuorten elämässä lisääntyy koko ajan.

Kulttuuriharrasteista nuoret hakevat ennen kaikkea iloa ja elämyksiä. Ainakin yksi luova harrastus on kahdella kolmesta nykynuoresta. Yleisimpiä luovan toiminnan muotoja ovat käsityöt, soittaminen, valokuvaus, piirtäminen tai muu kuvataide.

Nuorilla naisilla on enemmän luovia harrastuksia, ja he harrastavat miehiä säännöllisemmin.

Sirkus, näytteleminen tai graffitit ovat luovia aktiviteetteja, joita yhä useampi nuori haluaisi harrastaa.

Nuoret suhtautuvat graffiteihin ennemmin taiteena kuin rikoksena ja kannattavat laillisia graffitipaikkoja. Musiikin vapaalla nettijakelulla on enemmän vastustajia kuin kannattajia myös nuorten parissa.

Kirjasto pitää pintansa

Yleisin este kulttuuriharrastukseen osallistumiselle on ajanpuute. Muita esteitä ovat harrastuksen kalleus tai harrastusmahdollisuuksien puuttuminen kotipaikkakunnalta

Tärkeimpiä kulttuuripalveluita nuorille ovat konsertit, kirjastot ja televisio.

Nuorisobarometrin mukaan kulttuuripalveluiden merkitys nuorten elämän ja vapaa-ajan kannalta on kasvanut viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Nuorisobarometri on Nuorisoasiain neuvottelukunnan ja Nuorisotutkimusverkoston vuosittain julkaisema suomalaisten 15–29-vuotiaiden nuorten arvoja ja asenteita selvittävä julkaisusarja.

Nuorisobarometri 2009 perustuu 1900 puhelinhaastatteluun huhti–toukokuussa 2009.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot