Mainos
Mainos

Kulttuurialan koulutuspaikkoja aiotaan karsia rajusti

Kulttuurialan koulutuspaikkoja aiotaan vähentää lähivuosina voimakkaasti.

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä esittää, että vuonna 2016 kulttuurialalla aloittaisi lähes 3 000 opiskelijaa vähemmän kuin vielä pari vuotta sitten.

Leikkaukset koskisivat erityisesti käsi- ja taideteollisuuden sekä viestinnän koulutusta.

Sen sijaan opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä ehdottaa lisäystä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan koulutuspaikkoihin.

Lisäpaikkoja tulisi esityksen mukaan ammatilliseen koulutukseen noin tuhat.

— Koulutustarjonnassa on otettava huomioon nuorten työllistyminen opintojen jälkeen, opetusministeri Henna Virkkunen painottaa.

Hänen mielestään kaikilla aloilla on pientä vähentämistarvetta, lukuunottamatta sosiaali- ja terveysalaa, missä on kasvattamisen tarvetta.

— Jos mennään ihan perusuran mukaan, niin näyttäisi, että teollisuus tulee todella paljon vähenemään ja sosiaali- ja terveys tulee erittäin paljon lisääntymään, Virkkunen sanoo.

Virkkusen mielestä erilaisilla kehittämisillä saadaan luotua hyvä balanssi, jotta Suomi on jatkossakin kansainvälisesti kilpailukykyinen teollisuusmaa. Siihen myös tähdätään alan koulutuksella.

(MTV3)

Katso Pekko Ylösen juttu:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot