Mainos
Mainos

Kulttuuriministeri Terho toivoo Finlandia-voittajalta anteeksipyyntöä junteiksi nimittelystä

Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.) toivoi keskiviikkona kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaneelta Juha Hurmeelta anteeksipyyntöä. Terho tviittasi, että nimittely ei edistä kielikeskustelua tai avaa kenenkään maailmankuvaa.

Finlandia-palkittu Hurme lopetti palkintopuheensa sanomalla, että För er, som inte förstod vad jag nyss sa, har jag ett enkelt råd: opetelkaa ruotsia, juntit. Maailmankuvanne avautuu kummasti.

Hurme piti puheensa loppuosan ruotsiksi. Hän mainitsi esikuvikseen Elmer Diktoniuksen, Edith Södergranin, Gunnar Björlingin, Runar Schildtin ja Lars Huldénin sanoen, että nämä suomenruotsalaiset kirjailijat ovat opettaneet kaiken, mitä pitää tietää voittaakseen kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon.

Sampo Terho on Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja. Yksi liiton tehtävistä on vaalia suomen kieltä. Terho on hallituksessa ajanut kielikokeilua, jossa osa koululaisista vapautetaan ruotsin kielen opiskelusta.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme