Mainos
Mainos

Kulttuurirahasto jakoi apurahoja ja palkintoja

Kautta aikojen suurimman yksittäisen avustuksensa, miljoona euroa, kulttuurirahasto osoitti maakunnallisten soitinten hankintaan.

Suomen kulttuurirahasto on jakanut 16,7 miljoonan euron arvosta apurahoja ja palkintoja. Rahaston 25 000 euron suuruiset palkinnot annettiin professori Auli Hakuliselle, kirjailija Olli Jaloselle ja professori Heikki Räsäselle.

Kulttuurirahaston juhlassa Finlandia-talossa julkistettiin lisäksi rahaston historian suurin yksittäinen tukipäätös. Kulttuurirahasto ja Suomen konservatorioliitto solmivat miljoonan euron arvoisen sopimuksen maakunnallisten soitinten hankinnasta.

Apurahahakemuksia saapui suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna, noin 6800. Myönnetyistä apurahoista tiede sai 50 ja taide 46 prosenttia, muut saivat neljä prosenttia.

Professori Auli Hakulinen tunnetaan suomen kielen tutkimuksen ja käytön tieteellisenä tuulettajana. Hän on liittänyt uudistuvan lingvistiikan menetelmät suomalaiseen tapaan käyttää kieltä. Painopiste on siirtynyt kieliopin ja kielen käytön suhteeseen ja erityisesti puhutun kielen analyysiin.

Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Olli Jalonen aloitti kirjailijanuransa romaanilla Unien tausta vuonna 1978. Romaanitrilogia Johan ja Johan (1989), Isäksi ja tyttäreksi (1990) ja Elämä, ja elämä (1992) vakiinnutti pysyvästi Jaloselle keskeisen paikan kirjallisuudessa. Viimeisin teos on novellikokoelma Värjättyä rakkautta (2003).

Akatemiaprofessori Heikki Räisänen on vaikuttanut suomalaisen raamatuntutkimuksen maailmanmaineeseen. Hän on kouluttanut kokonaisen sukupolven Uuden testamentin tutkijoita. Erityisesti hänet tunnetaan tieteellisten teosten lisäksi suuren yleisön parissa tieteenalansa popularisoijana suomenkielisten perusteosten ansiosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme