Mainos
Mainos

Kulunut kesä oli tavanomaista viileämpi

Päättynyt kesä oli Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan tavanomaista viileämpi ja sateisempi. Suuressa osassa maata kesän keskilämpötila oli yli asteen normaalia alempi.

Kesän lämpöennätys oli 29,7 astetta, joka mitattiin 6. kesäkuuta varsinaissuomalaisessa Kiikalan kunnassa. Kesäinen pakkasennätys taas noteerattiin 10. kesäkuuta Itä-Lapissa Sallan Naruskalla, - 4,7 astetta.

Hellepäiviä oli eniten, 11 kappaletta, Turun Artukaisissa. Muualla maan länsiosassa oli kesällä 5-10 hellepäivää, mikä on vain puolet pitkäaikaisesta keskiarvosta. Huonommin asiat olivat maan itä- ja pohjoisosissa ja saaristoalueilla, joissa ei ollut yhtäkään kesäistä hellepäivää.

Sademäärä vaihteli kesällä suuresti maan eri osissa. Suurimmat sademäärät mitattiin osassa Satakuntaa, Itä-Lapissa Sallan tienoilla ja alueella, joka ulottuu Pirkanmaan pohjoisosasta Oulun eteläpuolelle. Näillä seuduilla mitattiin yli 300 millin sademääriä.

Eniten vettä satoi Pirkanmaalla Ikaalisissa, jossa päästiin 399 milliin.

Viileyden ja sateisuuden lisäksi tämä kesä jää historian aikakirjoihin vähäisen salamoinnin takia. Salamoiden kokonaismäärä oli noin 61 000 eli alle puolet keskiarvosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme