Mainos
Mainos

Kuluta kesällä - luo työpaikkoja

Kesälomavalinnoilla voi vaikuttaa työllisyyteen ostamalla suomalaista. Suomalaisen Työn Liitto innostaa kuluttajia työllisyystalkoisiin - Jos kaikki kotitaloudet sijoittaisivat kesälomabudjettinsa suomalaiseen, työllistäisi se yli 50 000 suomalaista vuodeksi.

Kesä on joulun jälkeen vilkkain kulutushuippu. Kulutusvalinnoilla on erityisen suuri merkitys kotimaan työllisyyteen taantumassa. Suomalaisen Työn Liitto on huolissaan siitä, että kulutuksen työllisyysvaikutuksesta ei puhuta tarpeeksi.

– Tuotteiden alkuperää kannattaa tarkkailla, jotta tietää minkä maan työllisyyttä tukee. Mitä useampi nauttii kesästään suomalaisia tuotteita ja palveluita käyttäen, sitä useampi pitää töistään kesälomaa myös ensi vuonna, sanoo Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Sami Tuurna.

Liiton Taloustutkimuksella huhtikuussa teettämän tutkimuksen mukaan puolet suomalaista pitää tärkeänä sitä, että ostovalinnoilla voi vaikuttaa työllisyyteen.

– Yhdellä eurollakin voi saada aikaan mittavan ketjureaktion. Sijoittamalla joka kuukausi yhden euron enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, voisimme koko kansa yhdessä työllistää tuhat henkeä vuodeksi.

Kuluttajien mielestä kotimaiset tuotteet ovat myös ympäristöystävällisiä.

Kotitalouksien kesälomabudjetin arvioimisessa on käytetty Nordean pohjoismaisen kesälomatutkimuksen lukua 1600 euroa per kotitalous. Koko summan käyttäminen pelkästään kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin ylläpitää Suomessa yli 50 000 vuosityöpaikkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme