Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies huolissaan vuokra-asunnoista

Kuluttaja-asiamies Erik Mickwitz pitää tärkeänä, että yhteiskunnassa säilytetään sosiaalinen vuokra-asuntokanta, joka tarjoaa mahdollisuuden kohtuuhintaiseen asumistasoon kohtuullisilla asumiskustannuksilla.

Kuluttaja-asiamies pelkää, että valtiovarainministeriössä vireillä oleva ehdotus kiinteistörahastoiksi romuttaa sosiaalisen vuokra-asuntokannan.

Ehdotuksen tavoitteena on lisätä yleisön kiinnostusta kiinteistösijoittamiseen. Ehdotus on laadittu nimenomaan sijoittajan näkökulmasta. Esityksen kansantaloudellisia vaikutuksia koskevassa perusteluosassa todetaan, että kiinteistösijoittaminen vaikuttaisi myös vuokra-asuntomarkkinoihin.

Esityksessä mainitaan nimenomaan lähivuosina käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautumassa oleva suuri arava-asuntokanta. Esityksessä ei ole kuitenkaan pohdittu vuokralaisten asemaa suurissa pörssinoteeratuissa vuokra-asuntoyhtiöissä.

Sijoittajien mielenkiinto kohdistuu vain sijoituksen mahdollisimman korkeaan tuottoon, kuluttaja-asiamies arvostelee.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme