Mainos
Mainos

Kuluttaja-asiamies Caruna-tapauksesta: Ryhmäkanteeseen paljon ilmoittautujia jo etukäteen

Eduskunnan talousvaliokunnan kuultavana tänään ollut kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen kertoi, että innokkaita ilmoittautujia ryhmävalitukseen tai järeämpään ryhmäkanteeseen sähkönsiirtoyhtiö Carunaa vastaan on ollut paljon.

– Paljon tulee postia, sitä tulee tietysti muillekin kuin meille ja toivottavasti yritykselle (Carunalle) itselleenkin sitä menee, sanoi Hentunen toimittajille eduskunnassa.

Hentunen sanoi, että vielä ei kuitenkaan kannata ilmoittautua. Ryhmävalitusta tai -kannetta ryhdytään tekemään vasta siinä tapauksessa, että neuvottelut Carunan kanssa eivät johda tulokseen. Kuluttaja-asiamies toivoo, että neuvotteluissa päästäisiin nopeasti sopuun, sillä hinnankorotukset ovat tulossa voimaan maaliskuun alussa. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.


Jos Carunalta ehtii tulla lasku ennen kuin mahdollinen neuvottelutulos syntyy, kuluttajaviranomaisilta on tulossa ohjeita siitä, miten siihen heidän mielestään kannattaisi reagoida.

Caruna ilmoitti tammikuun lopussa aikovansa nostaa osassa maata sähkönsiirtomaksua keskimäärin 27 prosenttia. Kuluttaja-asiamiehen mielestä kohtuullisia olisivat 10-15 prosentin korotukset.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme