Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto kehottaa kauppiaita jatkamaan kaksoishinnoittelua

Kuluttajaliitto muistuttaa, että tuotteiden markkahintoja tarvitaan yhä eurohintojen rinnalle.

Erityisesti iäkkäät kuluttajat tarvitsevat aikaa uusien hintojen oppimiseen. -Tavallisimmat eurohinnat opitaan nopeasti, mutta lukuisien uusien hintojen oppimiseen kaksi kuukautta ei riitä, liitto vakuuttaa.

Kaksoishinnoittelua tulisi jatkaa myös kestotavaroiden ja palveluiden hintamerkinnöissä. Liitto vetoaa asiassa kauppiaisiin, liikkeenharjoittajiin ja viranomaisiin. -Uusien eurohintojen omaksuminen ei tapahdu hetkessä, ja oikean hinnan tietämisen sekä halvan erottaminen kalliista on aluksi vaikeaa ja epävarmaa.

Kaksoishinnoittelu antaa vielä monille asiakkaille varmuuden tavaroiden ja palvelujen hinnoista senkin jälkeen kun markkojen käyttö maksuvälineenä loppuu. Eurohinnat opitaan varmasti aikanaan.

Hintoja noussut

Kuluttajaliiton ja Kuluttajaviraston eurohintaseurannassa on havaittu noin joka seitsemännen tuotteen hinnan nousseen. Näistä joka toinen oli maitotuote. Myös hintojen laskusta oli havaintoja.

Kuluttajat olivat valinneet tuotteet seurantaansa oman ostoskassinsa perusteella. Vuodenvaihteen seurantatieto kerättiin 900 päivittäistavarasta ja 69 liikkeestä pääosin Etelä- ja Länsi-Suomesta. Seurattujen tuotteiden hinnat kirjattiin marras- tai joulukuussa sekä tammikuussa. Kuluttajien hintaseuranta jatkuu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot