Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto: Matkailijoiden oikeusturva paremmaksi

Kuluttajaliitto vaatii valmismatkalain täsmentämistä niin, että kaikille olisi selvää, mitä vahinkoja kuluttajille korvataan. Lisäksi vakuuksien tulisi korvata kuluttajien menetykset täysimääräisinä.

Suomen Kuluttajaliitto vaatii, että matkatoimistojen asiakkaiden oikeusturvaa on kiireesti parannettava.

Viime päivien aikana on ilmennyt, että Töölön matkatoimiston asiakkaat eivät ehkä saakaan täyttä korvausta yhtiön konkurssin vuoksi kärsimästään vahingosta. Tämä johtuu siitä, että Kuluttajavirastolle asetettu vakuus ei ilmeisesti olekaan määrältään riittävä.

Kuluttajavirasto mukaan kuluttajat eivät voineet tietää sitä, etteivät heidän saatavansa olleet kokonaan turvattuja konkurssitapauksessakaan.

Kuluttajaliitto vaatiikin nyt valmismatkalain täsmentämistä niin, että kuluttajille ja matkatoimistoille on selvää, mitä matkoja Kuluttajavirastolle asetettu vakuus kattaa. Vakuuden olisi lisäksi oltava niin suuri, että kuluttajat saavat korvauksen vahingoista täysimääräisenä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot