Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto paheksuu maksullisia palvelunumeroita

Palveluiden hinta olisi aina esitettävä mainoksessa selkeästi numeron yhteydessä helposti luettavassa muodossa.

Kuluttajaliitto varoittaa viime aikoina yleistyneistä yritysten palvelupuhelinnumeroista, joissa jonottaminen palveluun on maksullista ja saattaa usein kestää kymmeniä minuutteja.

- Soittaja ei yleensä tiedä soittaneensa maksulliseen numeroon. Näin puhelinlaskussa voi pahimmillaan olla kymmenien eurojen lisäkulu palvelusta, jota ei välttämättä ole saatu lainkaan, liitto kertoo tiedotteessaan.

- Kuluttajan kannalta on kohtuutonta, että samalla kun yritysten palvelunumerot ovat ruuhkautuneet ja jonottaminen saattaa kestää useita kymmeniä minuutteja, linjat ovat maksullisia, liitto paheksuu.

Kuluttajaliitto viittaa maksullisten puhelinpalvelujen eettisen lautakunnan Mapelin eettisiin sääntöihin, joiden mukaan palveluiden hinta on aina esitettävä mainoksessa selkeästi numeron yhteydessä helposti luettavassa muodossa.

Liitto mainitsee yhden esimerkin: S-etuasiakkaille tarjottiin helmikuussa Vattenfallin sähkösopimusta, jonka saadakseen tuli soittaa esitteessä mainittuun asiakaspalvelunumeroon. Kuluttajaliittoon tulleiden lukuisten valitusten mukaan asiakkaille oli saattanut kertyä useiden kymmenien eurojen lisälasku jonottamisesta erittäin ruuhkaiseen numeroon.

- Numeroa markkinoineessa esitteessä hintatietoa ei ollut, eikä sitä kerrottu puhelun aikanakaan. Myöhemmin puhelun hinnoittelua muutettiin, Kuluttajaliito kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot