Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto toivoo valmisruokiin vähemmän suolaa

Kuluttajaliiton mukaan tuore testi osoittaa, ettei valmisruokien maku ei kärsi, vaikka teollisuus supistaisikin suolan määrää.

Suomen Kuluttajaliitto toivoo valmisruokiin nykyistä vähemmän suolaa. Kuluttajaliitto tutkitutti 19 eniten myytyä valmisruokaa. Niistä kahdeksan sisälsi enemmän suolaa kuin pakkauksessa ilmoitettiin. Vastaavasti seitsemässä tuotteessa oli suolaa ilmoitettua vähemmän.

Teollisuus on perustellut suolan määrää valmisruoissa makutekijöillä. Kuluttajaliiton mukaan testi osoittaa sen, että maku ei kärsi, vaikka teollisuus supistaisi suolan määrää.

Testiin valittiin Atrian, HK Ruokatalon, Saarioisten ja Snellmannin tuotteita. Tarkastelussa oli tuotteiden kokonaisrasva, tyydyttyneet rasvahapot, kokonaisenergia ja suolapitoisuus.

Tulosten perusteella pakkausmerkintöjen paikkansapitävyys on hyvä, mutta suolan kohdalla ilmoitetut tiedot poikkesivat eniten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme