Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto tuomitsee tuoretiskien vakuumikalan

Suomen Kuluttajaliitto vaatii kauppaa kertomaan selkeästi, jos sen tuoretiskillään myymä kala on vakuumipakkauksista avattua kalaa.

Kuluttajaliiton mielestä kuluttajalle annetaan pakkausten avaamisella harhauttava mielikuva. Kuluttaja odottaa saavansa tuoretiskistä tuoreempia elintarvikkeita kuin kaupan kylmähyllystä. Kuluttajaliitto pitääkin toimintaa kokonaisuudessaan kyseenalaisena ja kuluttajaa harhauttavana.

Suomen Kuluttajaliiton mielestä kuluttajalle pitää kertoa avoimesti ja selkeästi, että tuoretiskillä myytävä kala on samaa kuin itsepalveluhyllyssä myytävä – vain ilman pakkausta.

Uusi Suomi kertoi eilen, että monen kaupan tuoretiskillä myydään vakuumipakkauksista otettua kalaa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira pitää käytäntöä sallittuna.

Kuluttajaliitto mukaan kaupan käytäntö heikentää hygieniaa, sillä hygienian varmistava pakkaus avataan. Kuluttajat vievät kalan tuoretiskistä uudelleen pakattuna kotiinsa. Tuote säilyisi kuitenkin riskittömämpänä, jos se pidettäisiin vakuumipaketissa pakkaushetkestä kotiin.

Kaupat myyvät kalatuotteita tuoretiskiltä kalliimmalla hinnalla. Kuitenkin avaaminen on kuluttajan kannalta turha toimenpide, jolla aiheutetaan kuluttajalle vain turhia kustannuksia. Suomen Kuluttajaliiton mielestä tämä vaikuttaakin kaupan keinolta rahastaa kuluttajaa, sillä paketin avaaminen ei tuo kaupalle suuria lisäkustannuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme