Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto valittaa automaattimonopolista

Suomen kuluttajaliitto pyytää Kilpailuvirastoa selvittämään Automatia Oy:n seteliautomaattien hoidon ja hallitsevan markkina-aseman laillisuuden.

Kuluttajaliitto on suivaantunut Automatian haluttomuuteen laittaa pankkiautomaatteihin 20 euroa pienempiä seteleitä. Se ei vastaa liiton mukaan euromaiden palvelutasoa ja asettaa kansalaiset varallisuuden perusteella eriarvoiseen asemaan.

Kuluttajaliitto toi ongelman esiin jo viime vuonna, kun euroaika alkoi. Silloin liiton tueksi tulivat mm. opiskelijajärjestöt, joiden mielestä mm. 10 euron seteli on iso raha. Kahdenkympin seteleitä nostetaan paljon automaateista. Kun ne loppuvat, joutuvat todelliseen pulaan ne, joiden tilillä ei ole viittäkymppiä.

Mm. Saksassa saa automaateista neljää erilaista seteliä, Espanjassa kolmea. Suomessa saa automaateista vain kahdenlaisia seteleitä, kahdenkympin ja viidenkympin.

Automatian vastaus erilaisiin setelitoiveisiin on ollut toistaiseksi se, että sadan euron seteleitä voitaisiiin automaatteihin harkita, sanoo pääsihteeri Sinikka Turunen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot