Mainos
Mainos

Kuluttajaliitto varoittaa vakuutusalan keskittymisestä

Kuluttajaliiton mielestä vakuutus- ja rahoitusalan keskittyminen uhkaa tervettä kilpailua. Se vähentää kuluttajien valinnan mahdollisuuksia, harventaa palveluverkostoa ja vähentää alan työpaikkoja.

Maan suurimpien vakuutusyhtiöiden fuusio johtaisi Kuluttajaliiton mukaan ylivoimaiseen markkina-asemaan suhteessa muihin vakuutusyhtiöihin ja asiakkaisiin. Liiton mielestä valtion on estettävä liian vahvojen markkina-asemien muodostuminen. Myös vakuutus- ja pankkialan sekä postin palveluiden saatavuus on turvattava asiakkaiden asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta.

Viikonvaihteessa toimintaseminaariin Jyväskylään kokoontunut Kuluttajaliitto katsoo, että vakuutus- ja rahoitusalan vastuut on selvitettävä ja valvonta ulotettava yli maan rajojen. Muuten alan keskittyminen ja kansainvälistyminen saattavat vaarantaa tallettajien suojan ja vakuutettujen toimeentulon turvan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme