Mainos
Mainos

Kuluttajat arvostavat eniten asunnon sijaintia

Sijainti on edelleen ylivoimaisesti tärkein peruste kuluttajien hankkiessa uutta asuntoa. Suomalaisista 90 prosenttia pitää sijaintia Taloustutkimuksen kyselyssä tärkeimpänä asunnon rakentamista, ostoa tai vuokrausta koskevana asiana.

Sijainti on pysynyt tärkeimpänä asunnon valintaperusteena samalla korkealla osuudella neljässä perättäisessä kyselyssä. Toiseksi tärkein valintaperuste on kahden kolmasosan mielestä hyvät kulkuyhteydet.

Asuinalueen hintataso ei kyselyn mukaan ole erityisen merkittävä tekijä asuntoa valittaessa. Se on valintaperusteissa vasta kuudentena hieman viime vuotta pienemmällä osuudella. Sen mainitsi tärkeäksi 21 prosenttia vastaajista.

Rahoitukseen liittyvät asiat eivät muutenkaan ole asunnon hankkijan kannalta erityisen keskeisiä. Asuntovelkojen verovähennysoikeutta, lainansaannin helppoutta tai rahoituksen monipuolisuutta piti tärkeänä vain muutama prosentti vastaajista.

Suurimmaksi ongelmaksi rakentamista, asunnon ostoa tai vuokrausta ajateltaessa runsas puolet vastaajista mainitsi korkean yhtiövastikkeen tai vuokratason. Noin 54 prosenttia vastaajista oli käyttänyt pankkilainaa asunnon hankintaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme