Mainos
Mainos

Kuluttajat arvostavat yhä suomalaistuotteita

Suomalaistuotteiden arvostus on edelleen voimissaan kuluttajien keskuudesssa.

Kuluttajien usko kotimaisiin tuotteisiin on yhä vankkumaton. Suomalaisen Työn Liiton teettämässä kyselyssä paljastui, että lähes 80 prosenttia pitää suomalaisia tuotteita muunmaalaisia parempina. Heilahdusta viimevuotiseen mittaukseen kertyi noin puolitoista prosenttiyksikköä.

Kolmen, neljän vuoden aikajänteellä suomalaistuotteiden arvostus on ollut pääosin kasvussa. Valtaosa suomalaisista katsoo myös, että kotimaisten tuotteiden laatu on parempaa kuin ulkomaisten tuotteiden.

80 prosenttia vastaajista oli niin ikään sitä mieltä, että jos tuote valmistetaan Suomessa, sillä pitäisi myös olla suomenkielinen nimi.

Henkilökohtaista palvelua ei sen sijaan suitsuteta aivan vastaavanlaisin murskaluvuin. Vaikka 42 prosenttia katsookin, että suomalainen kasvokkaispalvelu on parempaa kuin ulkomailla saatu palvelu, yhtä hyväksi sen arvioi 44 prosenttia vastaajista.

Tämän vuoden Risc Monitor -kyselyyn vastasi noin 2 500 suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme