Mainos
Mainos

Kuluttajat luottavat naudanlihaan

Kuluttajien luottamus kotimaisen naudanlihan turvallisuuteen on lisääntynyt hieman viime vuoden lopusta. Suomen Kuluttajaliiton Gallup Elintarviketiedolla teettämän kyselyn mukaan naudanlihan turvallisuuteen luottaa nyt 90 prosenttia kansalaisista. Lisäystä joulukuuhun on kaksi prosenttiyksikköä. Tutkimuksen mukaan naudanlihaa pitää erittäin turvallisena 39 prosenttia kuluttajista, kun luku oli joulukuussa 31 prosenttia.

Vastanneista 85 prosenttia on tyytyväisiä liha-alan viranomaisten toimintaan. Luku on sama kuin joulukuussa.
Tutkimuksen mukaan kuluttajat saavat tietonsa elintarvikkeiden turvallisuudesta pikemminkin televisiosta ja sanomalehdistä kuin suoraan pakkausmerkinnöistä tai alan järjestöiltä. Kuitenkin viranomaisia ja kuluttajajärjestöjä pidetään elintarvikkeiden turvallisuusasioissa luotettavimpina tietolähteinä.

Valtakunnallinen tutkimus tehtiin helmikuun lopulla ja siihen vastasi 793 ihmistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot