Mainos
Mainos

Kuluttajat valmiita maksamaan luomulisää

Suomalaiset ovat valmiita maksamaan luonnonmukaisesti tuotetuista elintarvikkeista lisähintaa.

Kuluttajat ovat valmiita maksamaan esimerkiksi ruisleivän hinnassa noin kahden markan luomulisä ja maitolitran hinnassa 37-74 pennin lisäyksen. Tutkimustulos perustuu Maatalouden taloudellisen tutkimuslaitoksen tekemään kyselyyn, johon vastasi noin 2 000 kotitaloutta.

Kysely liittyy tänään julkaistuun tutkimukseen, jossa selvitettiin maidon ja ruisleivän tuotantovaihtoehtojen ympäristövaikutuksia. -Yli 60 prosenttia vastaajista oli halukkaita maksamaan elintarvikkeista enemmän, jos tuotannon tiedettiin olevan ympäristöystävällistä, kertoi tutkija Juha Siikamäki.

Kysely myös osoitti, että peruselintarvikkeiden kotimaisuus on kuluttajille merkityksellisempää kuin se, miten elintarvike on tuotettu. Luomumaitoa käyttävien kuluttajien osuus on reilun parin prosentin luokkaa, luomuruisleipää syöviä on hieman enemmän. Enemmistö ostoskasseista täytetään siis tavanomaisesti tuotetuilla elintarvikkeilla.

Luomutuotteiden kulutus voisi Siikamäen mukaan kuitenkin kasvaa selvästi, jos luomutuotteiden hinnat olisivat nykyistä lähempänä tavanomaisten tuotteiden hintatasoa. Myös luomutuotteiden yleistyminen kaupoissa ja valikoiman laajaneminen kasvattaisivat luomutuotteiden kulutusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot