Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto muistuttaa auton ostajien oikeuksista

Kuluttajavirasto muistuttaa, että ennen vuodenvaihdettta aloitetuissa autokaupoissa ostajalla on oikeus pitäytyä alkuperäisessä vaihtoauton hinnassa.

Kuluttajavirastoon tulee viikoittain kymmeniä kyselyjä autoveron alennuksen vaikutuksista kesken oleviin autokauppoihin.

Ennen vuodenvaihdetta solmittuja keskeneräisiä kauppoja on arviolta vireillä 10 000-15 000. Niissä asiakas on jo tilannut uuden auton liikkeestä ja hänen vanhalle autolleen on sovittu tietty hinta. Suurin osa kysymyksistä koskee tapauksia, joissa myyjäliike haluaa alentaa vaihtoauton arvoa.

Kuluttajavirasto on jo aiemmin ottanut asiaan kannan, jonka mukaan asiakkaalla on oikeus pysyä alkuperäisessä sopimuksessa vaihtoauton hinnan osalta. Kuluttaja-asiamies harkitseekin kuluttajien avustamista oikeudessa tapauksissa, joissa alkuperäistä sopimusta on yksipuolisesti muutettu.

Kuluttajavirasto tähdentää myös, että myyjäliikkeen on kerrottava selvästi, että ostajalla on oikeus pysyä alkuperäisessä sopimuksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot