Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto: Myyjä vastuussa millennium-laitevioista

Kuluttajavirasto muistuttaa, että myyjäliike on vastuussa vuoden 2000 mahdollisesti aiheuttamista laitevioista. Kuluttaja-asiamies ilmoitti viime vuonna kaupan alan järjestöille, että myös millenniumin aiheuttamiin virhetilanteisiin sovelletaan kuluttajansuojalain virhesäännöksiä. Sen mukaan tuotteen on vastattava laadultaan ja kestävyydeltään sovittua. Jos laite lopettaa toimintansa esimerkiksi vuosituhannen vaihtumisen vuoksi, myyjäliikkeen on vastattava virheestä.

Kuluttajavirasto haluaa huomautuksellaan puuttua Siemensin taannoin sanomalehdissä julkaistuun tiedotteeseen, jossa yhtiö sanoutuu irti kaikesta vastuusta laitteissaan mahdollisesti ilmenevistä vioista vuoden 2000 takia. Kuluttajaviraston mukaan Siemensin tiedote antaa väärän kuvan kuluttajan oikeuksista ja velvollisuuksista.

Yhtiö edellytti tiedotteessaan, että laitteen omistajan pitäisi itse varmistaa laitteen toimivuus. Tämä ei viraston mukaan kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kuluttajalta ei voida vaatia vastaavaa asiantuntemusta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot