Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto puuttuu asuntovälityksen epäkohtiin

Kuluttajavirasto on saanut useita ilmoituksia, jotka koskevat vuokra-asuntovälityksessä ilmenneitä epäkohtia. Äärimmäisenä keinona on viedä asia markkinatuomioistuimen käsiteltäväksi.

Kuluttajaviraston mukaan useissa tapauksissa vuokra-asunnon välityspalkkio olisi pitänyt periä vuokralaisen sijasta vuokranantajalta. Kuluttajavirasto aikoo lähettää huomautuskirjeen useille välitystoimistolle lainvastaisesta markkinoinnista sekä perusteettomista maksuista.

Kuluttajaviraston lakimiehen Jari Suurlan mukaan ongelma on yleinen mm. suurissa kaupungeissa sekä pääkaupunkiseudulla. Suurla sanookin, että jos välityspalkkio on maksettu perusteettomasti, on välittäjä velvollinen palauttamaan maksun. Mikäli tilanne ei huomautuksen jälkeenkään muutu, Kuluttajavirastolla on mahdollisuus viedä asia markkinatuomioistuimen käsiteltäväksi.

Maaliskuun alussa voimaan tulleen lain mukaan vuokra-asunnon välityspalkkion maksu kuuluu toimeksiantajalle, eikä siis automaattisesti vuokralaiselle.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme