Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto: S-Marketin ale rikkoo lakia

S-ryhmän jäsenetupäivien alennusmyynneissä rikotaan lakia, linjaa Kuluttajavirasto. Asiasta uutisoi Yle.

Kuluttajaviraston mukaan hintamerkintäasetuksen mukaan jokaisen tuotteen alennettu hinta pitäisi olla näkyvillä. S-ryhmä rikkoo tätä asetusta.

S-ryhmän jäsenetualennusmyynneissä tuotteen alennettua hintaa ei näy edes kassakuitista, mikäli kuluttaja on ostanut enemmän kuin yhden tuotteen. Kassakuitti kertoo vain tuotteen alentamattoman kokonaishinnan, alennuksen ja alennetun kokonaishinnan.

Kuluttajaviraston lakimiehen Mika Hakamäen mukaan kuluttajansuojalaki ja hintamerkintäasetus ovat yksiselitteisiä

- Hyödykkeen myyntihinta tulee ilmoittaa. Elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus esittää hyödykkeen lopullinen myyntihinta, Hakamäki sanoo Yle Lapin haastattelussa.

Jutun taustalla on Rovaniemellä on tehty kantelu. Kantelun mukaan Rovaniemen Prisma on rikkonut hinnoittelussa hintamerkintäasetusta, koska alennettuja hintoja ei ollut merkitty näkyviin, vaan alennukset esitettiin vain prosentteina.

Osuuskauppa Arinan viestintäpäällikkö Pasi Ruuskanen kertoo Ylelle, että käytäntö perustuu S-ryhmän valtakunnalliseen tulkintaan asetuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme