Mainos
Mainos

Kuluttajavirasto selvittäisi taksiliikenteen muutokset tarkemmin

Viraston mukaan taksipalveluiden muutokset eivät saisi heikentää palvelun nykyistä laatua.

Kuluttajaviraston mielestä nykyinen taksipalvelujärjestelmä toimii puutteineenkin melko hyvin. Viraston mukaan taksiliikenteen sääntelyyn kaavailtuja muutoksia pitääkin selvittää nykyistä tarkemmin.

Kuluttajavirasto tähdentää, etteivät mahdolliset taksipalveluiden muutokset saisi heikentää palvelun nykyistä laatua.

- Taksien saatavuudessa ei ole ongelmia kuin tiettyinä ruuhkahuippuina, palvelut ovat turvallisia ja hinta etukäteen melko hyvin arvioitavissa, Kuluttajavirasto kuvailee tiedotteessaan.

Taksiliikenteen sääntelyä ollaan parhaillaan uudistamassa, ja sääntelyn purkamista perustellaan usein kilpailun lisääntymisellä ja hintojen alentumisella.

Kuluttajavirasto näkee, että kilpailuun sisältyy myös riskejä. Esimerkiksi haja-asutusalueilla kilpailua ei synny vähäisen kysynnän takia. Tarveharkinnan poistaminen lisäisi taksien määrää suurissa asutuskeskuksissa, mutta heikentäisi haja-asutusalueiden taksipalveluja.

Virasto huomauttaa myös, että taksien hintasääntelyn etu on ollut mahdollisuus ennakoida palvelun hinta etukäteen. Tämän takia asiakkaan ei ole tarvinnut epäillä ylihinnoittelua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme